Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ...ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΥΡΙΖΑ;

Σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι υφιστάμενοι φορολογικοί συντελεστές θα διατηρηθούν, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του στο σταθμό Βήμα FM.

Εξάλλου, αν ισχύσει η σημερινή φορολογία «και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό».

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την ακολουθούμενη σημερινή πολιτική επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή του ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι υπερφορολογούνται, σημειώνοντας ότι «οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ’ αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το ίδιο με το ΦΠΑ, με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται».

Αντιθέτως, σημείωσε, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου