Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ζητούν σε άνεργο και ανασφάλιστο να πληρώσει τα νοσήλια της καρκινοπαθούς συζύγου του

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου του Ελληνικού, δημοσιοποιεί για πρώτη φορά, βίντεο με συνέντευξη συζύγου ανασφάλιστης καρκινοπαθούς γυναίκας, που δίνει την τελευταία της μάχη για τη ζωή, στον Ευαγγελισμό.

Με τη γνωστοποίηση αυτού του θέματος, που αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας, το Μητροπολιτικό Ιατρείου του Ελληνικού ζητά από το Υπουργείο Υγείας «να διευθετήσει αυτό το χρέος και να παύσει εντέλει το κυνήγι προς ΟΛΟΥΣ τους ανασφάλιστους πολίτες.
Η ιστορία του ανασφάλιστου 64χρονου
Ο 64χρονος κ. Κωμάκης είναι μακροχρόνια άνεργος, πάνω από 8 χρόνια. Κάνοντας δουλειές του ποδαριού κατάφερνε μέχρι το 2011 να κολλάει λιγοστά ένσημα και να ανανεώνει την ασφάλιση του ΙΚΑ, για τον εαυτό του αλλά και για την γυναίκα του. Έκτοτε όμως και οι δυο τους είναι ανασφάλιστοι.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 η γυναίκα του κ. Κωμάκη αρρώστησε και ήταν τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος στη συνέχεια δημιούργησε μεταστάσεις στο υπόλοιπο σώμα. Ο κ. Κωμάκης, όπως και κάθε ανασφάλιστος πολίτης, αναγκάζεται να υπογράφει υπεύθυνες δηλώσεις στο δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να εισαχθεί και να τύχει περίθαλψης η σύζυγός του, με σκοπό να διαβεβαιώσει το λογιστήριο, ότι θα πληρώσει στο ακέραιο το κόστος νοσηλείας και τα φαρμάκα που χορηγούνται στην γυναίκα του. Φυσικά αυτόματα εάν δεν μπορεί να πληρώσει, τότε το χρέος μετακυλίεται στην εφορία με την συνεπακόλουθη διαδικασία για τους οφειλέτες προς το κράτος. Σύντομα το κράτος θα ξεκινήσει να τον κυνηγάει για να εισπράξει. Τί άραγε; Απολύτως τίποτα αφού όπως επικαλείται ο ίδιος: « δεν έχω τίποτα στο όνομα μου, κανένα περιουσιακό στοιχείο, τι θα κάνουν; Θα με κλείσουν φυλακή; ».
Με τη γνωστοποίηση αυτού του θέματος, που αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας, το Μητροπολιτικό Ιατρείου του Ελληνικού ζητά από το Υπουργείο Υγείας «να διευθετήσει αυτό το χρέος και να παύσει εντέλει το κυνήγι προς ΟΛΟΥΣ τους ανασφάλιστους πολίτες. Οι πάσχοντες από βαριές ασθένειες ανασφάλιστοι δεν μπορούν να καλύψουν ανάλογα κόστη, πόσο μάλλον ένας μακροχρόνια άνεργος. Το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να επιλέγει συμπεριφορές απάνθρωπες και εξοντωτικές προς τους πολίτες που απλά ατύχησαν και αρρώστησαν», επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Ιατρείου του Ελληνικού.


http://www.invitromagazine.gr/2014/02/28/zitoun-se-anergo-ke-anasfalisto-na-plirosi-ta-nosilia-tis-karkinopathous-sizigou-tou-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου