Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πώς θα συμπληρώσετε τις αιτήσεις για 1.542 θέσεις



Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στους κωδικούς θέσεων και προσόντων. Προσέξτε, επίσης, τα ψιλά των αιτήσεων που κρύβουν εκπλήξεις για τους υποψηφίους. Η σωστά συμπληρωμένη αίτηση είναι το ίδιο σημαντική με τα προσόντα που ζητά η προκήρυξη. Με βάση τα στοιχεία του ΑΣΕΠ το 30% των αιτήσεων απορρίπτεται λόγω λανθασμένης συμπλήρωσης. Μην ξεχνάτε ότι ένας λάθος κωδικός μπορεί να σας πετάξει αυτομάτως εκτός διαδικασίας. 

ΔΕΗ: 32 νέες προσλήψεις
Με τεχνικό προσωπικό ενισχύεται σταδιακά η ΔΕΗ σε όλη τη χώρα. Ηδη προκηρύχθηκαν 24 θέσεις στη Φλώρινα και 8 στην Αθήνα. Η εμπειρία για τους τεχνικούς και η άδεια άσκησης επαγγέλματος για τους μηχανικούς είναι τα προσόντα που κάνουν τη διαφορά για τους υποψηφίους.  Στη ΔΕΗ Φλώρινας θα ζητηθούν: 1 ΠΕ Μηχανικός (με καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας), 2 ∆Ε Ηλεκτροτεχνίτες Αυτοµατισµών και Οργάνων, 14 ∆Ε Μηχανοτεχνίτες, 1 ∆Ε Μηχανοτεχνίτης Εργαλειοµηχανών (Τορναδόροι), 1 ∆Ε Μετακινητής Βαρών (Μανουβραδόροι), 1 ∆Ε Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Εργων (Εκσκαφέων Φορτωτών ή Φορτωτών), 3 ∆Ε Οδηγοί Λεωφορείου, 1 ∆Ε Χειριστής κατεργασίας νερού.

Στην Αθήνα θα προσληφθούν 8 μηχανικοί ως εξής: 3 ΠΕ Μεταλλειολόγοι - Μεταλλουργοί Μηχανικοί, 2 ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί, 1 ΠΕ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, 2 ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί. Και για τις προκηρύξεις η ημερομηνία για τις αιτήσεις εκπνέει στις 17 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ειδική αίτηση του ΑΣΕΠ (ΣΟΧ3), την οποία πρέπει να συμπληρώσουν με ιδιαίτερη επιμέλεια όσον αφορά τα στοιχεία: Σειρά προτίμησης θέσεων, απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα, κοινωνικές ιδιότητες. 

ΟΤΕ: 770 διορισμοί
Με 14 θέσεις σε εννέα περιοχές της χώρας ο ΟΤΕ εγκαινιάζει νέο γύρο προσλήψεων. Οπως είχε γράψει έγκαιρα το «Βρίσκω δουλειά», θα προσληφθούν συνολικά 770 νέοι υπάλληλοι, κυρίως διοικητικοί και τεχνικοί. Οι πρώτες 14 θέσεις αφορούν τηλεπικοινωνιακούς μηχανικούς, που κατανέμονται ως εξής: Αγρίνιο 1, Τρίπολη 1, Πάτρα 1, Χαλκίδα 1, Θεσσαλονίκη 6, Κεφαλλονιά 1, Κόρινθος 1, Χανιά 1, Χίος 1. Τα κύρια προσόντα είναι: Πτυχίο Μηχανικού ΑΕΙ, καλή γνώση ξένων γλωσσών και υπολογιστικών συστημάτων, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, άδεια οδήγησης αυτοκινήτου. Η εμπειρία κρίνει την υπόθεση της πρόσληψης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της θυγατρικής ΟΤΕplus.

ΕΛ.ΑΣ.: 500 Ειδικοί Φρουροί
Στην τελική ευθεία για την έκδοση της προκήρυξης βρίσκονται τα επιτελικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι προσλήψεις των Ειδικών Φρουρών θα γίνει με ειδική αίτηση. Η καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης οφείλεται στην αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. Οι νέοι Ειδικοί Φρουροί θα έχουν επιλεγεί πριν από το Πάσχα. Δυνατότητα συμμετοχής στον νέο διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες με απολυτήριο Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ ή ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως να πληρούν τα κριτήρια της ηλικίας (έως 28 ετών) και του ύψους (1.70 μ.).

Λιμενικό: 240 υπαξιωματικοί και λιμενοφύλακες
Με δύο προκηρύξεις -αντί για μία που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός- θα επιλεγούν 240 ένστολοι στο Λιμενικό Σώμα. Με την πρώτη προκήρυξη θα προσληφθούν 160 λιμενοφύλακες και (λίγοι) αξιωματικοί, ενώ με τη δεύτερη θα επιλεγούν αποκλειστικά αξιωματικοί. Αναμένεται και οι δύο να εκδοθούν εντός Απριλίου. Υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στα όρια ηλικίας. Εξετάζεται η πιθανότητα να αυξηθεί κατά δύο έτη το όριο για τους υπαξιωματικούς (από 26 στα 28). Για τις θέσεις λιμενοφυλάκων γίνονται δεκτοί οι υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ). Η επιλογή θα γίνει με μόρια (70%) και συνέντευξη (30%). 




http://www.dimokratianews.gr/content/23066/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-1542-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου