Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΚΟ «ΔΙΟΤΙΜΑ» ΣΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ!!!!

Τι γίνεται με τον έλεγχο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Διοτίμα ή Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Έρευνας, όπως μετονομάστηκε στην συνέχεια, που συνέστησε το 1984 η «συνωστισμένη» βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση; Και ειδικά με τον πακτωλό χρημάτων που κατευθύνθηκε προς αυτή, μέσω κρατικών επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων;

Μόνο το 2011, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η «Διοτίμα» μοιράστηκε με τρεις άλλες ΜΚΟ ποσό της τάξεως των 3,8 εκατ. ευρώ! Το σχετικό κονδύλι εκταμιεύτηκε από το ταμείο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών. Άλλα 294.872 ευρώ έλαβε η κ. Ρεπούση για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα», ενώ έλαβε άλλα 200.000 ευρώ για την συμμετοχή της οργάνωσής της στην «πληροφόρηση των γυναικών υπηκόων τρίτων χωρών για την αντιμετώπιση περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης».
Παράλληλα, ως εταίρος στο πρόγραμμα «συν ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που απευθύνονταν σε λαθρομετανάστριες, η «Διοτίμα» μοιράστηκε ποσό της τάξεως των 720.763 ευρώ. Άλλα 60.000 ευρώ διατέθηκαν στην κ. Ρεπούση για το υποπρόγραμμα «Αλληλεγγύη και υποστήριξη γυναικών», ενώ πήρε 71.000 ευρώ για την σύνταξη του «Οδηγού Ένταξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα» και 72.300 ευρώ για το «ΦΕΜ ΑΤΤΙΚΑ».
Σύμφωνα με τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, που με άνωθεν εντολή σταμάτησαν τους ελέγχους (κύριε Σαμαρά, μήπως ξέρετε κάτι επ’ αυτού;), είναι άγνωστο το ακριβές ποσό που έχει κατευθυνθεί προς την συγκεκριμένη ΜΚΟ, αφού συνάντησαν «πόρτα» όταν ζήτησαν από τα υπουργεία αναλυτικό κατάλογο με τις επιχορηγήσεις που έλαβε η εν λόγω οργάνωση.
Όπως φαίνεται, ο ανθελληνισμός επιβραβεύεται εμπράκτως και μάλιστα γενναιόδωρα. Πάντως, η ίδια θεωρεί πολιτική πράξη την αποχώρησή της από το Κοινοβούλιο όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο «αγαπημένος» ήρωας της συγκεκριμένης κυρίας είναι ο σφαγέας των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ, όπως έχει αποδείξει η συμμετοχή της σε συνέδρια που έχουν γίνει στην Κωνσταντινούπολη και στον Πόντο στα οποία εκθειάζεται το έργο του «πατέρα» των Τούρκων.






Άρθρο του Γιώργου Φράγκου για την εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου