Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

N.Παπανικολάου: «Δεν απευθύνθηκα σε κανέναν κομματικό φορέα και δεν θέλω κανένα κομματικό χρίσμα…»


«Φιλοσοφία μας ήταν και είναι: ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο Πέλλας»

«Δώσαμε σαφές δείγμα γραφής για το τι κάναμε την τετραετία της διοίκησής μας στον δήμο Γιαννιτσών. Φιλοσοφία μας, ήταν και το αποδείξαμε εμπράκτως αυτό, πρώτα τα χωριά, μετά οι οικισμοί και μετά το κέντρο. Αυτό θα κάνουμε και στον δήμο Πέλλας, από την 1η Σεπτεμβρίου».
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών και υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας, Νίκος Παπανικολάου, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην «Εγνατία TV», με την συμμετοχή των ανθυποψηφίων του ενόψει της αυτοδιοικητικής εκλογικής «μάχης» της 18ης Μαϊου.  
Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα οικονομικά του Δήμου Πέλλας, τόνισε ότι «το περασμένο διάστημα έγινε εφ’ άπαξ καταβολή από την Πολιτεία ποσού 10.000.000 ευρώ, έναντι συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Πέλλας μετά τη συνένωση, συνολικού ποσού περίπου 12.000.000 ευρώ». «Ως εκ τούτου», όπως υπογράμμισε, «δεν έγινε επί της ουσίας καμία προσπάθεια για αύξηση εσόδων και μείωση εξόδων του Δήμου, αλλά υπήρξε μια συγκυριακή καταβολή, που βέβαια καλώς έγινε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστά επίτευγμα της σημερινής δημοτικής αρχής». Υπενθύμισε δε ότι την μείωση των επιχορηγήσεων, 1,5 χρόνο μετά τις εκλογές, συνόδεψε η αποχώρηση 40 περίπου υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης με μείωση κόστους 1.000.000 ευρώ περίπου και μια τραγική μείωση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων κατά 25-30 % που εκτιμάται στα 2.000.000 περίπου.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της «Δημοτικής Ενότητας» που διαμορφώνεται, σημείωσε ότι περιλαμβάνει σαφή ιεράρχηση των αναγκών μετά από λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε χωριό. «Δεν είναι καμία υπόσχεση, το πράξαμε ως δημοτική αρχή στο Δήμο Γιαννιτσών και θα το ξανακάνουμε ως νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Πέλλας. Θα επιδείξουμε σεβασμό στις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και σε κάθε λαϊκή συνέλευση θα υπάρχει λογοδοσία για το τι έγινε ή τι δεν έγινε την προηγούμενη χρονιά σε κάθε χωριό. Οι πρόεδροι κάθε Τοπικής Κοινότητας θα καλούνται σε συμβούλιο όλοι μαζί κάθε τρίμηνο για να χαράζουν και αυτοί μαζί με την δημοτική αρχή, τον σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται κατά την άποψή τους, συνολικά όμως και όχι αποσπασματικά», πρόσθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας.
Σε ότι αφορά τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του τόνισε ότι «το να είσαι ανεξάρτητος και απεγκλωβισμένος από κομματικές δεσμεύσεις, είναι κάτι που το αποδεικνύεις στην πράξη, διαχρονικά και αυτό το απέδειξα και το διαπίστωσαν όλοι οι συμπολίτες μας τόσο από την θητεία μου ως Δήμαρχος Γιαννιτσών, όσο και από την μέχρι τώρα πολιτική αυτοδιοικητική διαδρομή μου. Για αυτό εξάλλου δεν αποδέχθηκα κανένα αξίωμα διορισμένου στελέχους. Ήμουν και παραμένω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλώνω ρητά ότι δεν απευθύνθηκα σε κανέναν κομματικό φορέα και δεν θέλω κανένα κομματικό χρίσμα», κατέληξε ο Νίκος Παπανικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου