Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο ΓΑΠ πήγε σε διάλεξη στο Ντουμπάι και ήταν... εκτός θέματος (VIDEO)

Δείτε τι ρώτησε τον ομιλητή-συγγραφέα για τα video games και προκάλεσε αμηχανία


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εκτός από το να γυρίζει τον κόσμο για να δίνει ο ίδιος διαλέξεις, ταξιδεύει ανά τη Γη και παρακολουθεί ομιλίες άλλων μεγάλων «εγκεφάλων». Τελευταίος του σταθμός το Ντουμπάι όπου παρακολούθησε τη διάλεξη του συγγραφέα Τζόρνταν Σαπίρο που δόθηκε στο πλαίσιο του Global Education And Skills Forum. Εκεί ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε τις ημέρες του στο υπουργείο Παιδείας και έκανε μια ερώτηση στον συγγραφέα προκαλώντας του... αμηχανία.
Το θέμα της ομιλίας του Σαπίρο, συγγραφέα του βιβλίου «FREEPLAY: A Video Game Guide to Maximum Euphoric Bliss» περιστρεφόταν γύρω από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το σχολείο και εστίαζε συγκεκριμένα στο «γιατί τα χρειαζόμαστε στις τάξεις».
Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού κάποια στιγμή ζήτησε το λόγο απηύθυνε μια ερώτηση στον Σαπίρο. «Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα παιχνίδια, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άλλα είδη παιγνίων, είναι ένας τρόπος για να εκπαιδεύεις τους ανθρώπους» είπε εισαγωγικά ο κ. Παπανδρέου και αφού αιτιολόγησε το ενδιαφέρον του λέγοντας «ήμουν υπουργός Παιδείας και θυμάμαι παλιές ιστορίες...» ρώτησε τον συγγραφέα: «Πιστεύετε πως η χρήση τους κατά μία έννοια υπονομεύει την ιεραρχία στην εκπαίδευση; Βλέπετε πρακτικούς τρόπους για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε; Είναι κάτι που αναπτύσσεται;».
Ο ομιλητής-συγγραφέας που αντέδρασε με ένα αμήχανο χαμόγελο όταν ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ιδιότητά του ως πρώην υπουργός Παιδείας, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα και παρέπεμψε τον πρώην πρωθυπουργό στην ιστοσελίδα «games and learning». «Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρείτε απαντήσεις και υλικό έπειτα από συστηματική μελέτη για το τι μαθαίνουν τα παιδιά από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια», είπε.
Ο Σαπίρο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση με χρήση video-games μπορεί να προσφέρει συστηματική διδασκαλία με έναν τρόπο που προωθεί τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων αντί για τη στείρα απομνημόνευση κανόνων μάλλον εντυπωσιάστηκε από την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην ομιλία που παραχώρησε στο πλαίσιο του Global Education And Skills Forum στις 16 Μαρτίου καθώς «ανέβασε» το σχετικό βίντεο στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα του Forbes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου